За Общината
Общинска администрация
Общински съвет
Център за услуги и информация
Обяви, търгове, концесии, конкурси
Общинска избирателна комисия
Проекти
Връзки
Профил на купувача
Профил на купувача до 30.09.2014
Избори
Регистри

banner-imperial

anticor

Кметът на община Тополовград Божин Божинов посети хората с увреждания

Големина на шрифта

 P1010793

  Кметът на община Тополовград Божин Божинов лично посети хората с увреждания. Те отбелязаха Денят на инвалида на шестнадесети, вместо на 3 декември, като се съобразиха с поредния Осми конгрес на Съюза на инвалидите. Кметът пристигна с цветя за дамите и лично се спря пред всеки от присъстващите. „С искрено съчувствие и отговорност се обръщам към Вас по повод Световния ден на инвалидите. Съчувствие за това, че сте принудени да се борите с нелеката си съдба и отговорност за това, че община Тополовград и цялата ни общественост сме длъжни да Ви даваме подкрепата, от която се нуждаете, за да живеете пълноценен и смислен живот, като всички нас. Радостни сме, че сред Вас има хора, с които се гордеем, хора, които доказват таланта и уменията си, въпреки наложените от съдбата препятствия“ каза Божинов. „Уверявам Ви, че знаем колко е различно Вашето ежедневие и ние ще правим всичко възможно, за да Ви осигуряваме по-добро качество на живот“- допълни градоначалникът. Той пожела на хората в неравностойно положение по-добро здраве, повече вяра и сили, надежда и кураж и весели празници.

     Председателят на Организацията на инвалидите Милушка Павлова благодари на кмета за вниманието и грижите, които лично той и общината полагат за хората с увреждания и изрази надежда, че това ще е така и в бъдеще. Благодарност към кмета от свое име и от името на всички отправи и Кръстьо Христозов. Други поставиха въпроси, на които Божинов отговори и даде дума да направи възможното. Хората от организацията поздрави и Христина Атанасова от Ямбол – Регионален координатор, която е била делегат на Осмия конгрес на инвалидите. Тя разясни взетите решения на форума.  

     „В тополовградската организация на инвалидите членуват 58 души от града и селищата на общината. Прави впечатление,че през последните години в нея идват все по-млади хора“ – сподели председателят Милушка Павлова. Тя изрази удовлетворение от съвместната работа с общината и лично с кмета Божинов за улесняване живота на хората с увреждания. Направени са подобрения в Клуба на организацията, осигурени са пет места за паркиране за инвалидите, организират се екскурзии със съдействието на общината, която им осигурява транспорт, отликва се на проблемите своевревенно. Хората с увреждания очакват още придобивки чрез европейските проекти. Председателката сподели и това, че частните фирми обръщат недостатъчно внимание на изискванията да имат рампи и парапети за улесняване на инвалидите. Такива липсват почти пред всички магазини.

Събития

Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31