За Общината
Общинска администрация
Общински съвет
Център за услуги и информация
Обяви, търгове, концесии, конкурси
Общинска избирателна комисия
Проекти
Връзки
Профил на купувача
Профил на купувача до 30.09.2014
Избори
Регистри

banner-imperial

anticor

Начало

ЗАПОЧНА РАЗРАБОТВАНЕТО НА ОБЩИЯ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН НА ОБЩИНА ТОПОЛОВГРАД

Големина на шрифта

grad.plan 2

 Екипът на специализираната фирма УРБИКА се ангажира до края на годината Тополовград да имапредварителен проект на Общ устройствен план на общината (ОУПО).

По инициатива на УРБИКА бяха проведени първите срещи с общинската администрация, кметове на града и селата, общински съветници, директори на училища, представители на бизнеса.Екипът представи подробно смисъла на Общия устройствен план и вече подготвения Опорен план, отразяващ настоящото положение на територията на Община Тополовград.УРБИКА събира и обобщава цялата изходна информация, получена от официални източници като държавната администрация, експлоатационните дружества и общината.

Какво представлява ОУПО?

С него се определят границите на териториите според предназначението им и казва какви дейности могат да се извършват там, какво може да се строи и как имотът може да се ползва. Той осигурява екологичната съвместимост между застроените райони и земеделските, горските и защитените зони.Дава възможност да се възстановят увредените територии и да се развиват добре след това.Свързва местната инфраструктура с националните и с европейските инфраструктурни коридори.Определя рамка, която подчертава, пази и развива желания от жителите облик на общината.

ОУПО отразява съществуващото положение при вече настъпили промени и залага бъдещите инвестиционни намерения.

ОУПО предлага решенияпо отношение наразминаванията между Картата на възстановената собственост и регулационните планове.

Общият устройствен план всъщност е представата на жителите в каква община искат да живеят, какво искат да променят и да развият, как да съхранят ценното и да премахнат ненужното и грозното, къде и какво може да се строи, от какви инвестиции имат нужда и как могат да ги привлекат. ОУПO прилича на собствените ни планове да създадем дом - мястото на стаите и на мебелите в тях,на градината и гаража,но в мащаба на цялата община и на общото ни живеене.

Защо е необходим ОУПO?

Защото създава условия и възможности за развитие на обществото и икономиката, както и за опазването на културното наследство и природното богатство за години напред. Защото гарантира правилата и правата на гражданите и бизнеса по отношение на поземлената собственост, спира решенията на парче и преодолява дори малките съседски различия.

ОУПO дава основата за устойчиво развитие на облика на общината и региона за сегашните и за няколко бъдещи поколения.

ОУПО засяга живота на всеки жител, защото определя как ще изглежда и как ще се развива мястото, където живее.

ОУПО е инструмент за управление на населените места и след приемането му се превръща в закон за развитието на територията за десетилетия напред.

За специалистите от УРБИКА е важно да чуят мненията на максимално много жители на общината още в най-ранния етап от подготовката на проекта, за да могат още в началото да коригират липсващите и неточни данни и да отразят предвижданията на хората. Затова кани всички желаещи да се присъединят към това неформално обсъжданекакто за съществуващото положение,така и за местата с потенциал за развитие. Координатор на проекта от страна на общината е Отдел „Проекти, програми, устройство на територията“ и всеки може да отправи своите запитвания към специалистите на Общинския отдел. Отделно всеки кмет ще получи детайлна схема на всяко землище.

Така окончателният устройствен план ще отговаря най-пълно на представата на жителите за добро, уредено и желано място за живеене, образование и работа.

Екипът на УРБИКА е съставен от професионалисти в областта на устройственото и регионалното планиране, екологията и инженерните мрежи.Компанията е специализирана в изготвянето на урбанистични и екологични анализи и концепции, схеми за пространствено развитие, общи и подробни устройствени планове, интегрирани планове и инвестиционни проекти.

grad.plan 1

Събития

Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Времето в Тополовград

Тополовград в google maps

Посетители

651973
Днес
Вчера
Тази седмица
Последна седмица
Този месец
Последен месец
Всичко
306
309
615
647413
9336
8777
651973

Вашето IP: 34.203.245.76
Час: 2019-01-21 22:27:13

opak