За Общината
Общинска администрация
Общински съвет
Център за услуги и информация
Обяви, търгове, концесии, конкурси
Общинска избирателна комисия
Проекти
Връзки
Профил на купувача
Профил на купувача до 30.09.2014
Избори
Регистри

banner-imperial

anticor

Начало

Почетният гражданин на Тополовград – министър Красимир Вълчев получи днес почетните символи

Големина на шрифта

award4

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който е Почетен граждани на Тополовград, днес посети града, за му бъдат връчени почетните символи. Преди официалната церемония той се срещна с кмета на община Божин Божинов. На срещата присъстваха: народният представител Георги Станков, от ПП ГЕРБ, областният управител на област Хасково – Станислав Дечев, председателят на ОбС -  Тополовград Васил Сяров, Христина Боева – началник на “Регионално управление на образованието” – Хасково, Иван Ванчев –началник отдел в Регионалното управление на образованието. В кметския кабинет се дискутираха  въпроси, касаещи образователните институции в общината. Министър Вълчев се интересува от състоянието на училищата и детските градини в общината, за което го информираха кметът Божинов и Красимира Ятакчиева – началник отдел “Хуманитарни и социални дейности”.

Официалната церемония за връчване на почетните символи се проведе в Малкия салон на читалището, изпълнен до краен предел. Присъстваха директори и учители от училищата и детските градини, почетни граждани, общински съветници, общественици, родители. Церемонията започна с Химна на Републиката, който изпълни ученичката Лиляна Личева, хор “Медени звънчета” и малките рецитаторки Александра Янчева и Силвия Атанасова от Детската формация за художествено слово “Сладкодумци, които приветстваха гостите със стихотворението “Добре дошъл в Тополовград”. Новият почетен гражданин – министър Красимир Вълчев представи Красимира Ятакчиева. Почетните символи – почетен знак и грамота  връчи кметът на общината Божин Божинов. Гостът получи и подарък – икона “Св.Богородица” – дело на местния художник , почетният гражданин на Тополовград Христо Дюлгеров. Икона на Светите братя Кирил и Методий” подари на госта Добрин Парнаров – директор на едноименното тополовградско начално училище и председател на комисията по образование при ОбС – Тополовград. Министърът получи и почетен медал 120  години читалище “Св.св. Кирил и Методий” – 1894” от председателя на читалището Трифон Ламбов.

Министър Вълчев благодари на тополовградчани за голямата чест и на общината за грижите, които се полагат за образователните институции. Той се спря на проблемите в образователната система, за решаването на които министерството полага много усилия. Министърът коментира и заплащането, кадровото осигуряване, нуждата от добра мотивация на кадрите в отдалечените райони. Той отговори на зададените му въпроси.  В своето слово министърът подчерта ролята на учителите за бъдещето на този красив, но отдалечен граничен район.  

“ Чувствам се част от вашата общност и ви пожелавам здраве и сили, за да градите бъдещето на този хубав край.” – каза в заключение министър Вълчев.

След церемонията гостите отпътуваха за село Устрем, където е най-голямото училище в общината.

award1

award2

award3

award5

Събития

Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Времето в Тополовград

Тополовград в google maps

Посетители

649921
Днес
Вчера
Тази седмица
Последна седмица
Този месец
Последен месец
Всичко
1140
649
2508
644771
7284
8777
649921

Вашето IP: 52.87.253.202
Час: 2019-01-16 16:54:59

opak