За Общината
Общинска администрация
Общински съвет
Център за услуги и информация
Обяви, търгове, концесии, конкурси
Общинска избирателна комисия
Проекти
Връзки
Профил на купувача
Профил на купувача до 30.09.2014
Избори
Регистри

banner-imperial

anticor

Начало

Добра дума за добро дело

Големина на шрифта

26.10 

   Не зная дали сте забелязали, но напоследък все по-често се проявява желанието да се благодари за сторено добро. Може би защото то е вече изчезваща категория. Направило ми е впечатление в интервюта с граждани на въпроса на репортерите «Какво ще пожелаете на нашите зрители или слушатели?», отговорът най-често е: «Хората да станат по-добри». Може би в надбягването с времето, загрижени за собственото си самосъхранение все по-малко забелязваме проблемите на другите. И ако за един обикновен гражданин това е все пак допустимо, за един кмет е непростимо. Добротата е проява на човещина. Добрият човек проявява добротата си назависимо какво работи.

  Гражданка от село Княжево пожела да изкаже публично своята благодарност към кмета на селото Янита Борисова и ние й даваме трибуна, защото тук става дума не само за доброта, а и за отговорност.

  Поместваме писмото на Хаджи Мария Христова, изпратено до кмета на общината Божин Божинов.

 

                                УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТ,

 Обръщам се към Вас, за да споделя моето добро отношение от постъпките на един Ваш млад служител – кмет на село Княжево. Няма как да подмина този случай и да не го споделя публично, просто защото е най – чиста форма на човещина и доброта.

В навечерието на християнския празник, когато село Княжево чества своя покровител - Свети Димитър Солунски, позволете ми това кратко поздравително писмо.

Бях чувала как кмета на селото помага на болни и на възрастни хора, как извозва със собствен транспорт до болниците и им оказва и друга помощ, и при това съвсем безвъзмездно. Бях виждала как младата жена върти косачката в лятната жега, но през изтеклото лято, на мен самата се наложи да видя и почувствам нейната сила и всеотдайност.

            Беше късно вечерта на 08.07.2017 г. ,когато се разболях.За помощ се обърнах към нея, тя се отзова веднага. В рамките на няколко часа два пъти ме откара до Бърза помощ в град Елхово.

            Необичайното в това писмо е желанието ми да разкажа за споделената грижа и да благодаря за човешкото отношение. В днешно време най - обикновената човешка взаимопомощ и съпричастност изглеждат странни и дори непозволени.

Осмелявам се да пиша за това, заради ценностите на християнската култура, които е време да се възродят и популяризират.

            Моля да благодарите още веднъж от мое име и от името на моето семейство на Ваша служителка - Янита Борисова, която ми върна не само усмивката, но и вярата в доброто.

            За да се умножава доброто не бива да пестим от времето и енергията си да благодарим на всеослушание за красивите постъпки на хората от близката ни общност.

            Ето затова вярвам в доброто и в бъдещето!

 

Благодаря Ви!

С уважение

Хаджи Мария Христова

 

 

 

Събития

Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Времето в Тополовград

Тополовград в google maps

Посетители

619209
Днес
Вчера
Тази седмица
Последна седмица
Този месец
Последен месец
Всичко
274
668
3031
614254
6448
12506
619209

Вашето IP: 54.80.188.87
Час: 2018-10-19 12:36:34

opak