За Общината
Общинска администрация
Общински съвет
Център за услуги и информация
Обяви, търгове, концесии, конкурси
Общинска избирателна комисия
Проекти
Връзки
Профил на купувача
Профил на купувача до 30.09.2014
Избори
Регистри

banner-imperial

anticor

Начало

Новини

Тополовград заблестя в коледни светлини

  elha 2018-1

  Празнично засия централният площад в Тополовград на 6 декември. С пъстро и весело шествие на деца от училищата и детската градина, в никулденската вечер, бе даден старт на Коледно-новогодишната програма. Със светещи червени шапки малките жители на града преминаха през главната улица и стигнаха до общината, за да участват в тържественото запалване светлините на коледната елха. Празникът пред нея започна с пищно светлинно шоу на клуб „Дивинитас“-София. Участници в детските художествени състави на читалището изнесоха празнична програма и с трепет посрещнаха Снежната кралица и Дядо Коледа. Поздравително слово към децата и тополовградчани поднесе заместник-кметът Маргарита Георгиева. „В очакване на коледните чудеса сърцата ни да се изпълнят с радост, милосърдие и светлина. Нека са здрави децата ни и всеки ден от новата година да е изпълнен с добри преживявяния. Пожелавам здраве, късмет, любов и разбирателство да съпътстват дните Ви!“– пожела Георгиева.

Прочети още...

В Тополовград издигнаха паметник на Кара Кольо

   pametnik k.k-1

  Паметник на легендарния хайдутин Кара Кольо откриха днес в Тополовград кметът Божин Божинов и авторът Христо Дюлгеров. Това стана на тържествена церемония, която уважиха заместник- областният управител на област Хасково Ангел Божинов, председателят на Общинския съвет Васил Сяров, почетни граждани. На тържеството в центъра на Тополовград бяха много общественици, граждани, ученици, гости.

  Слово за делото на Кара Кольо изнесе Красимира Ятакчиева – началник отдел „Хуманитарни и социални дейности в ОбА“. За пръв път прозвуча авторската песен „Хайдушки спомен“на местните творци Стойчо Чобанов и Николай Дялков в изпълнение на читалищната мъжка камерна група.

   С Почетен знак монета кметът Божинов отличи авторът Христо Дюлгеров, почетен гражданин, а с Почетна грамота членовете на Инициативния комитет – Красимира Ятакчиева, Ангел Крумов, Трифон Ламбов, Веселин Кълвачев, отец Николай Клюнков, дарителят Стоян Петров, творците Николай Дялков и Стойчо Чобанов, автори на песента „Хайдушки спомен“,която прозвуча за пръв път в изпълнение на читалищната мъжка камерна група.

След откриването на паметника той бе осветен от ставрофорен иконом отец Николай Клюнков. В памет на Кара Колю и загиналите венци и цветя поднесоха Общината, Общинския съвет, обществени организации, граждани.

   Идеята за монумента на кмета на общината Божинов и авторът Дюлгеров е възникнала през 2013 година, когато започва дарителска кампания за събиране на средства. Паметникът е единствен в страната.

  Много легенди разказват за юначни мъже хайдутували в Сакар планина, но най-обаятелен е образът на легендарният байрактар на Индже Кара Кольо ,бродил по сакарския край. Двете легендарни имена и името на Христо войвода са свързани с историята на манастир „Св.Троица“ край село Устрем. Признателните тополовградчани имат идея  до монумента Кара Кольо да извисят ръст и Индже и Христо войвода.

Прочети още...

Тополовград грейва предколедно на Никулден

  06.12.2018-1 06.12.2018-2

  Коледно-новогодишна програма на Община Тополовград започва на християнския празник Никулден, 6 декември, от 17.00 часа. По традиция преди запалването светлините на коледното дърво деца от художествено-творческите състави на местното читалище ще играят, ще пеят, ще рецитират. След светлинните илюминации малките граждани на Тополовград ще гледат „Келчо и царската дъщеря” постановка на Драматичен театър „Невена Коканова“ – Ямбол.

  Празничните прояви в града започват в 12.00 часа на обяд с церемония за откриване паметник на легендарния хайдутин Кара Кольо, новото творение на тополовградския творец Христо Дюлгеров.

   Заповядайте, уважаеми съграждани, мили деца!

 Припомняме Ви празничната програма на община Тополовград: Коледно-новогодишна програма

 

Община Тополовград има готовност за нормален живот при зимни условия

   z.podgotovka 2019-1

  Извършено е всичко необходимо, за да няма изненади – стана ясно на работна среща в общината, която се проведе на 3 декември. В нея участваха представители на Общинската администрация, почистващата фирма, РУ „Пожарна безопасност и защита на населението, Районно пътно управление, на Електроразпределителната фирма, кметове и кметски наместници, други местни структури. Срещата откри Красимира Атанасова – началник отдел „Програми, проекти, устройство на територии“. Тя уведоми, че е подписан договор с фирма ЕТ ”САРАБАШЕВ-М-Димитър Стамов” за зимно поддържане, снегопочистване и опесъчаване на общинската пътна мрежа, която е с дължина 52.1 км. Разчетените средства и механизация в оперативния план са съобразени с нейните характерни особенности. Разчистването на пътищата от сняг фирмата ще извършва съгласувано с РУ на МВР – КАТ и по стопански начин, с наличната техника на общината. Необходимата техника за снегопочистване и опесъчаване - верижни, високопроходими снегопочистващи машини, бордови коли и самосвали за пренасяне на пясък са осигурени - уведомиха от фирмата- изпълнител.

   От Пътната служба информираха, че са осигурени 100 тона сол, 580 тона пясък и се очакват още 400 тона.

Прочети още...

Експерти от администрацията на Омбудсмана Мая Манолова откриха временна приемна в Тополовград

priemna 1

 На 29 ноември експерти от администрацията на омбудсмана Мая Манолова изслушаха повече от тридесет граждани на Тополовград и села от общината на временна приемна. Хората споделиха лични, обществени и социални проблеми, потърсиха консултация, помощ и съдействие. Лошите пътища, безработицата, здравното обслужване, поставяни пред редица институции, за пореден път бяха тема на жалването. Постави се въпросът за правото на работещите да получават заслуженото за прослужено време. Поради ограничените средства в бюджета в наредбите за социални осигуровки не се признава клас за прослужено време, а в Кодекса за социално осигуряване, се признава. Работещи във фирми се оплакаха от заплащането, условията на труд и осигуряването. Граждани се жалваха от проточени съдебни дела, за наводнени жилища и други лични и социални проблеми.

Събития

Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Времето в Тополовград

Тополовград в google maps

Посетители

637256
Днес
Вчера
Тази седмица
Последна седмица
Този месец
Последен месец
Всичко
293
201
494
634087
3396
8376
637256

Вашето IP: 66.249.64.149
Час: 2018-12-10 16:12:26

opak