За Общината
Общинска администрация
Общински съвет
Център за услуги и информация
Обяви, търгове, концесии, конкурси
Общинска избирателна комисия
Проекти
Връзки
Профил на купувача
Профил на купувача до 30.09.2014
Избори
Регистри

banner-imperial

anticor

Начало

Новини

На 1 февруари ще празнуваме Трифон Зарезан

 

 И тази година по традиция Община Тополовград и читалищният клуб „Дар от лозата – Тодор Узунов“ организират традиционно честване на празника Трифон Зарезан. Той ще се проведе на 01.02.2020 г. /събота/ в лозята в местността „Летището“. Там ще бъде отслужен водосвет, след което ще се състои обредното зарязване. Лозарите и винарите ще се повеселят в местно зеведение, където ще се отчете конкурса за най-добро домашно произведено вино. Ще се приемат и новите желаещи да станат членове на клуба.

  За желаещите да участват в празника е осигурен транспорт с автобус, който тръгва в 11.00 часа от площад „Освобождение“.

  Всички желаещи могат да се включат в надпреварата за най-добър производител на вино, като предоставят продукцията си за дегустация във фоайето на читалището до 11.00 часа на 1 февруари. Майсторите на най- добрите вина ще получат награди.

За доброто настроение по време на празника ще допринесат певци, музиканти и танцьори от читалище „Св.Св.Кирил и Методий - 1894“

  Община Тополовград и клуб „Дар от лозата – Тодор Узунов“ Ви канят на веселия празник Трифон Зарезан.

  Заповядайте!

От 22 януари, данъците към Тополовград вече могат да се плащат онлайн през касите на ИЗИПЕЙ в страната и през интернет системата ИПЕЙ от целия свят

                            

 

 

ДАНЪЦИТЕ КЪМ ТОПОЛОВГРАД ВЕЧЕ СЕ ПЛАЩАТ ПО ЕГН ИЛИ БУЛСТАТ ПРЕЗ КАСИТЕ НА ИЗИПЕЙ И ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ СИСТЕМАТА ИПЕЙ ОТ СТРАНАТА И ЦЕЛИЯ СВЯТ БЪРЗО, ЕВТИНО И ЛЕСНО

      

Прочети още...

Жените от Пенсионерски клуб „Топола“ в Тополовград празнуваха Деня на родилната помощ

   babin den 2020- 1

  По традиция те се събраха, за да отпразнуват най-веселия женски празник и да поздравят акушерките – пенсионерки, в чийто ръце са се родили много от сегашните граждани на малкия град. Председателят на клуба Керанка Кукучева честити празника на всички и отправи специален поздрав към Дора Донева, Диана Василева, Мара Костова, Мата Митева и ги покани да участват в ритуала „Поливане на бабата“. Първа ръцете си изми бившата старша акушерка Дора Донева, която изрече традиционните слова: „Както се плъзга сапуна, тъй да се плъзгат бебетата!“и поръси жените, както се е правило в миналото, но с пожеланието да им се раждат внуци и правнуци. Подаръци получиха многодетните майки: Соня Узунова, Минка Топалова, Милка Атанасова, Надка Чаушева. Празникът продължи с почерпка, с много шеги и веселие.

Прочети още...

Най-малкият смелчага извади кръста от Тунджа в село Срем

  iordanovden 2020-1

 Петима смелчаци се хвърлиха от моста в ледените води на река Тунджа в село Срем на Йордановден, за уловят богоявленския кръст. Въпреки студеното време много сремци станаха свидетели на бързата ледена надпревара. В ритуала се престрашиха да участват петима, на възраст от 12 до 36 години. С победа увенча участието си 12-годишният ученик Никола Янчев, който е най-малкия участник.

 Богоявленски водосвет извърши отец Амвросий.

 Заместник-кметовете на Общината Антоанета Палазова и Хараламби Мочев присъстваха на събитието, на което всички си пожелаха здраве и благоденствие. С парична награда отличи победителят кметският наместник Митка Иванова. Празникът продължи в местно заведение с присъщото на сремци весело настроение.

Прочети още...

Съобщение във връзка с нерегламентирано изгаряне на отпадъци

     

       Уважаеми съграждани,

 

   През отоплителният зимен сезон се увеличава вероятността от допускане нерегламентирано изгаряне на отпадъци – излезли от употреба гуми, отпадъци от текстил, пластмаси, стари мебели, дървени дограми и други. С цел да не се допусне замърсяването на въздуха с вредни емисии, които са канцерогенни, ръководството на община Тополовград апелира да не изгаряте такива отпадъци и да проявявате нетърпимост към съгражданите ни, които не се съобразяват с този призив.

Приканваме Ви ако забележите изгаряне на такъв вид отпадъци, които замърсяват атмосферния въздух, веднага да подадете сигнал до общината на телефон:0470/53234/дежурен по общински съвет за сигурност/.

Нека всички заедно да опазим природата си и чистотата на въздуха,който дишаме!

 

От ръководството на Община Тополовград

 

 

Събития

Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Времето в Тополовград

Тополовград в google maps

Посетители

812721
Днес
Вчера
Тази седмица
Последна седмица
Този месец
Последен месец
Всичко
129
206
1086
807507
7735
16974
812721

Вашето IP: 3.83.32.171
Час: 2020-01-24 17:06:04

opak