За Общината
Общинска администрация
Общински съвет
Център за услуги и информация
Обяви, търгове, концесии, конкурси
Общинска избирателна комисия
Проекти
Връзки
Профил на купувача
Профил на купувача до 30.09.2014
Избори
Регистри

banner-imperial

anticor

Начало

Новини

Регистрирано е огнище на чума в съседната област Ямбол. Нужни са превантивни мерки

21.06.2018

   По този повод Областният управител на Хасково Станислав Дечев свика спешно заседание днес на Областната епизоотична комисия. Болестта засяга дребните преживни животни в област Ямбол. Това заболяване се регистрира за първи път в България, съобщи директорът на ОДБХ д-р Георги Илиев. Обектите, в които са констатирани заразените животни са в с. Воден, община Болярово, област Ямбол. Вероятно то е влязло в България от Турция.

   На територията на Хасковска област няма регистрирани болни животни.          

   Чумата по дребните преживни животни е вирусно заболяване, което се предава по контактен път. В тази връзка от Областният управител на Хасково Станислав Дечев издаде заповед, в която се разпорежда незабавно да се свикат заседания на Общинските епизоотични комисии, на които да се  набележат конкретни мерки за предпазване на проникването и разпространението на особено опасната болест по животните на съответната община.

       В граничните общини Тополовград и Свиленград се забранява:

Прочети още...

В Тополовград се проведе вътрешен градски турнир по тенис на маса

tenis turnir 1

 Турнирът се организира след двегодишно прекъсване, на 9 юни, в Спортния комплес. В него участваха деца, младежи и ветерани. Към турнира са проявили интерес много фенове на този спорт – информира треньорът Иван Чинтов. Христо Миленов, който съвсем скоро стана победител на Международен турнир за деца, отново зае първото място в неговата възрастова група. Втори е Карлос Иванов, трети – Давид Данчев. При тенисистите от 40 до 49 години най-добър в боравенето с малкото топче се оказа Иван Замов, заел първо място. След него се нареди Тодор Атанасов. В играта на мъжете от 50 до 59 години победи Николай Стоянов, следван от Атанас Шидеров и Кирил Георгиев. Георги Митрев стана първи при мъжете на възраст от 60 до 69 години, а след него е Стоян Ставрев. Дучо Атанасов показа най-много умения в групата на най-възрастните участници – от 70 до 79 години.

Прочети още...

“Любов на жена” представи Геновева Диманова

premiera 1

 Новата си стихосбирка “Любов на жена” представи поетесата Геновева Диманова. Премиерата на кокетната книжка с лирически откровения по вечната житейска тема за любовта събра в читалищната библиотека много приятели и почитатели на поетичното слово. Сред тях бяха: Красимира Ятакчиева – началник отдел “Хуманитарни и социални дейности” в Общинската администрация, председателят и секретарят на читалището – Трифон Ламбов и Райна Зотова. С приятелската помощ и режисура на местния творец Росен Пурлантов, авторката представи стиховете си като театрални етюди. Представени така те докоснаха публиката, за което тя получи заслужени аплодисменти. Красимира Ятакчиева честити новата книга на Геновева Диманова и поднесе цветя и подарък от кмета на общината Божин Божинов. С пожелания за нови творчески успехи я поздравиха Трифон Ламбов и инж. Виолета Димитрова - представител на издателство “ Вилком”-Ямбол.

 Редактор на стихосбирката е софийският поет Руген Генов, а художественото оформление е на тополовградският художник Петко Дечев.

Прочети още...

Община Тополовград организира занимания на децата през лятната ваканция

За поредна година общината организира занимания за отдих и развлечения на децата през дългите летни дни. В програмата са предвидени интересни забавления в читалищната библиотека, лятно кино, екскурзия. 

liatna vakancia

ТЕАТЪР ЗАД ОКЕАНА ТОРОНТО КАНАДА ПЪТЕПИС ЗА ЕДНА МЕЧТА

Canada 2 2

 Пролетта е най-наситения сезон в театралния календар на България. Премиери, турнета, фестивали. И тази пролет не направи изключение. И все пак появи се нещо ново, непознато до сега, което удиви всички, за което всички заговориха. Това беше появата на една нова театрална формация наречена “Зад океана” от Торонто-Канада. Тя съществува вече трети сезон на 8000 км от България в Торонто, Канада. Зад гърба си има две премиери и представления в Торонто, Китчинър, Брамтън, Монтреал, Отава и др. По-забележителното в случая е, че “Зад океана” е първият български театър от Америка, организирал турне в Родината. Освен това трупата от Торонто бе поканена да вземе участие в 23-тото издание на международния фестивал на комедийните театри, на името на Велко Кънев в Тополовград. Представянето им безспорно се превърна в събитие във фестивалната програма. Но нека проследим хронологиятя на събитията.
  За режисьора Владо Диков това бе втората постановка на българска класическа комедия. Успешното начало с постановката “Женско царство”, налагаше втората пиеса да бъде още по-атрактивна и завладяваща. И ако в първия случай Владо Диков събра актьори за пиесата, сега му се наложи да търси пиеса за актьорите. Тук тежестта пое драматургът Моника Мирчовска, която донесе пиеси от България. Накрая изборът се падна на “Двубой” от Иван Вазов. 
Репетициите започнаха веднага и въпреки проблемите, изникващи в процеса на работа: организационни, финансови, лични, благодарение на мобилизациятя и голямото желание на всички участващи в пиесата, достигна до финала. Неоценима бе помощта на художника Васко Попвасилев и хореографа Розмари Де Мео, на музикалните оформители Милчо Милчев и Анжело Лазаров. Премиерата на “Двубой” премина при голям успех на 14 април в Торонто. Интересът бе толкова голям, че се наложи втора премиера на 29 април, която затвърди блестящите оценки за спектакъла.
И така само месец след възторга, който предизвика в Торонто, трупата замина за България. 
  На 14 май в Тополовград присъствахме на тържественото откриване на фестивала. Организацията на събитието бе повече от впечатляваща. Тържествено шествие по улиците на градчето, приветствано в шпалир от гостоприемното гражданство. Малките канадски знаменца, които държахме привличаха вниманието. Непрекъснато се снимахме за спомен. Последва “червен килим” за участниците. Първото представление бе “Женско царство” - постановка на нашите домакини от Читалището в Тополовград. Традиционна вечеря след спектакъла. Песни и танци до зори! Толкова нови приятели! Толкова незабравими емоции!

Прочети още...

Събития

Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Времето в Тополовград

Тополовград в google maps

Посетители

575704
Днес
Вчера
Тази седмица
Последна седмица
Този месец
Последен месец
Всичко
116
369
116
573243
8664
9008
575704

Вашето IP: 54.81.71.219
Час: 2018-06-24 09:51:09

opak